Call: 805-768-3771 | Email: info@agrifoodinternational.nl

Transform Your Future Life

Tips voor je eerste rijles ooit

Sharing is caring!

Rijden biedt veel vrijheid, maar het brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee waaraan veel nieuwe leerling-bestuurders niet gewend zijn. De gedachte dat je de controle over een auto hebt, lijkt in eerste instantie misschien ontmoedigend en je bent misschien nerveus over wat andere mensen op de weg van je zullen denken, of je kunt opgewonden zijn en uitkijken naar een nieuwe uitdaging. Iedereen heeft een ander begin, maar met de juiste rij-instructeur en een beetje begeleiding bij de voorbereiding op je eerste rijles leer je zelfverzekerd autorijden. Je hebt je theorie examen auto 2020 behaald en bent bekend met alle verkeersborden. Je bent dus ready voor de volgende stap.

Net zoals je je voorbereidt op een avontuur, zijn er een aantal manieren waarop je je kunt voorbereiden op je eerste stappen die je zullen helpen om goed op weg te gaan. Eerste rijlessen hoeven geen enge ervaring te zijn. Om je te helpen, hebben we samen met je rij-instructeur een lijst met adviezen voor de eerste rijles samengesteld om je te helpen de beste start te krijgen.

Dus laten we meteen beginnen met onze eerste rijles tips!

Slaap de nacht voor je eerste rijles voldoende

Net als bij de voorbereiding op een belangrijk evenement, is het essentieel dat je goed uitgerust bent op de dag van je rijles. Daarom is een van de belangrijkste eerste tips voor rijles het krijgen van een goede nachtrust.

Als u goed uitgerust bent, blijft u gefocust, alert, energiek en kunt u zich gereed voelen om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Deskundigen zijn ook van mening dat het voldoende belangrijk is om voldoende te slapen om het ‘procedurele geheugen’ te ontwikkelen – het leergeheugen dat je helpt nieuwe herinneringen op te doen voor ‘hoe’ je een vaardigheid moet oefenen, zoals een instrument bespelen, een taal leren, fietsen of autorijden een auto.

Zelfs als dit betekent dat u eerder naar bed moet gaan dan u zou willen, maak dan een volledige nachtrust een van uw prioriteiten bij de voorbereiding op uw eerste rijles.

Maak uzelf vertrouwd met de indeling van een typische auto

Hoewel auto’s redelijk van elkaar kunnen verschillen, hebben ze allemaal een paar essentiële basisfuncties die in elke auto op de weg te vinden zijn, waaronder:

  • Gaspedaal
  • Rempedaal
  • Stuur
  • Indicatoren en lampjes
  • Achteruitkijkspiegels
  • Koppelingspedaal (alleen in handleidingen)
  • Versnellingspook
  • Dashboard instrumentenpaneel

Met uitzondering van de pedalen en het stuur die altijd op dezelfde locatie staan, kan de exacte locatie van de bedieningselementen in een auto variëren naargelang de leeftijd, het model en het type auto waarin u rijdt. Een handmatige auto heeft bijvoorbeeld een koppelingspedaal en een versnellingspook, terwijl een automaat geen van beide heeft, en sommige hybride automatische/ handmatige auto’s hebben halfautomatische keuzehendels bij het stuur.

Met een dienst als EzLicence kunt u het automodel zien dat een rij-instructeur gebruikt, zodat u van tevoren de lay-out van de auto van uw rij-instructeur kunt onderzoeken en leren. Je hebt meer zelfvertrouwen om achter het stuur van de auto te kruipen voor je eerste rijles als je een idee hebt waar alles wat je nodig hebt te vinden is, en je maakt minder snel een fout. Het kan u ook helpen sneller op potentiële gevaren te reageren tijdens het rijden – hoewel uw rij-instructeur dubbele bedieningspedalen heeft om u te helpen in noodsituaties.